Anmäl dig redan nu till ett sommarläger för ungdomar

När det är som mörkast kan det kännas som att det är en evighet till våren och ännu längre till sommaren men i och med att det blir ljusare och ljusare kommer tiden att flyga förbi. Snart är skolan slut och ett långt lov ligger och väntar. Sommaren är en rolig och intensiv tid då man oftast hittar på mycket olika saker och kanske är det dags att åka på ett sommarläger för ungdomar i år.

I Sverige finns det mycket att välja på, beroende på vad man gillar. Det är olika sommarläger för ungdomar med olika inriktningar. Fotboll, musik eller äventyr – det finns någonting för alla.

En del väljer att åka på konfirmationsläger under sommaren, men det betyder inte att man lär sig bibeln utantill och rabbla trosbekännelsen baklänges. Nej, samtidigt som deltagarna får prata om livet, bada och göra samarbetsövningar får de även diskutera vad en bra kompis är, om Gud finns och vad man tänker på just nu. Att åka på sommarläger för ungdomar innebär att man under en, två, tre eller fyra veckor får en hel del nya kompisar, får en chans att stanna upp i livet och tänka efter och givetvis får göra det man brinner för. Under ett sommarläger för ungdomar lär sig deltagarna att jobba tillsammans, respektera varandra och kompromissa.

Sommarläger för ungdomar kan innebära att man under ett par veckor gör en egen film, lär sig cirkuskonster eller hur man slår upp ett tält. Det som är viktigt att tänka på när du väljer, är att det ska vara någonting du verkligen tycker om att göra. Att åka på ett sommarläger för ungdomar bara för att en kompis gör det, är ingen god idé. Du ska tycka att det är roligt själv och därför välja en inriktning som intresserar dig. Vill du skriva en bok eller lära dig mer om politik? Vad vill du egentligen?

Ta chansen och åk på ett sommarläger för ungdomar. Det är en chans att få komma hemifrån, samtidigt som du får chans att utveckla ett intresse. Ett par veckor utan mamma och pappa, men med en massa nya kompisar, och en lägereld med korvgrillning väntar någonstans i Sverige. Det är bara att börja leta runt på nätet efter ett sommarläger för ungdomar, läsa på och anmäla sig till vad du skulle vilja göra. Testa någonting nytt, något du inte vågat förut.