Akrylfärg tillsammans med olika medier

akrylfärgAkrylfärg är en färg som går att förändra på många sätt genom att blanda den med olika medium. Vanligt vatten kan vara ett medium som fungerar för att tunna ut färgen, eller helt enkelt göra den mindre tjock. Bara akrylfärg är rätt tjock i konsistensen, vilket kan vara praktiskt om du ska måla detaljer. Om ett medium har ordet ”heavy” i sig så betyder det att du kan göra färgen ännu tjockare. Detta är bra att använda när du vill fästa saker i din målning, eftersom tjockare akrylfärg fungerar som lim i vissa fall. Tänk på att inte fästa för tunga saker bara. Vill du fästa tyngre saker i din akrylfärg så ska du använda ett medium som heter ”modelling paste”. När denna akrylfärg har torkat så kan du slipa den med sandpapper för den är så bastant. Denna typ kan hända att den inte fäster lika bra på papper och målarduk eftersom den är så tung. Det finns massor av olika medium som man kan blanda med akrylfärg för att skapa olika effekter. Det finns medium som får akrylfärg att krackelera exempelvis. Besök olika affärer som säljer akrylfärg för att se vad som finns mer.