Fargepapir og fotopapir

Den digitale revolusjonen har overtatt verden og forandret den til det ugjenkjennelige, men en god del ting fra gamle dager er fortsatt populære den dagen i dag. Bilder, spesielt. Og nå snakker vi ikke digitale bilder som alle har i tusenvis på datamaskinen. Nei, slike bilder titter man jo så sjeldent på! Hvorfor ta bilder i det hele tatt, om de deretter skal stues vekk på harddisken og aldri se dagens lys? Aldri bli beskuet av interesserte venner eller familie? For mange fotoelskere har en fotoprinter blitt løsningen på problemet. Nå kan man nemlig skrive ut sine aller beste bilder rett fra stua, i stedet for å gå til den lokale fotobutikken og betale stive priser. Slike fotoprintere koster heller ikke skjorta, man kan kjøpe en fin og solid maskin for et par tusen kroner. Det dyreste med hele opplegget er selvsagt selve papiret. For det holder ikke med vanlig kopieringspapir, i hvert fall ikke om du vil virke litt profesjonell.

Fargepapir og fotopapir for alle

Uansett om du er profesjonell fotograf eller hobbyfrelst amatør, vet du hvor viktig fargene er når det er snakk om et bilde. Fargene sier alt, sammen med skyggene og detaljene. Om man ser bort fra selve bildet, selvfølgelig. Når man velger papir til fotoprinteren, må man derfor være ekstra grundig og nøyaktig med valget sitt. Ja, du kan kjøpe ordentlig fotopapir, akkurat som de bruker i fotobutikken, men godt fargepapir bør også gå. Det koster en god del mer enn vanlig papir, men så kommer du neppe til å skrive ut tusenvis av bilder? Velg mellom en matt eller glansete overflate, og ulik tykkelse på papiret. Jo tykkere, desto dyrere. Flere kjente aktører har også inkludert moderne teknologi i produksjonen av slikt papir, altså kan man se frem til utrolig flotte resultater om man velger rett. Få frem fargene, få frem detaljene – gjør bildene dine til en uforglemmelig opplevelse med det rette fargepapiret!